Slika U nedjelju 13. siječnja u Poreču održano je odgođeno PRVENSTVO HRVATSKE u borbama za 2012. godinu za kadete, juniore i mlađe seniore. Ovo državno natjecanje ujedno je bilo izborni turnir za PRVENSTVO EUROPE koje će se održati početkom veljače u Turskoj. Karate klub Mladost nastupio je sa 7 natjecatelja.

U konkurenciji kadeta preko 70 kg Jakov Bunjevac je sa četiri atraktivne borbe osvojio 1. mjesto te izborio nastup na prvenstvu Europe dok je Vladimir Gašpar u kategoriji kadeta do 57 kg osvojio 2. mjesto. U finalnoj borbi gdje su odlučivale nijanse Vladimir je nastup na europskom prvenstvu izgubio u produžetku.

Uz Jakova odlazak u Tursku izborila je i Ivana čanađija u kategoriji mlađih seniorki do 53 kg. Ivana je u četiri borbe sa atraktivnim nožnim i sigurnim ručnim tehnikama osvojila dugo očekivano 1. mjesto. Osim osvajača medalja na natjecanju su nastupili Dora Koić, Linda Ptičar, Nikola Brković i Margareta Merdunić koja je izgubila u borbi za treće mjesto u kategoriji juniorki preko 59 kg.

Ovim rezultatima karatisti Mladosti ponovo su potvrdili svoju kvalitetu u hrvatskom karate sportu.

SlikaSlikaSlikaSlika