Općina Kloštar Ivanić, u suradnji s gradom Ivanić-Gradom i općinom Križ, s velikim entuzijazmom ulazi u novu fazu projekta „Zaželi“, nakon uspješno realizirane prve faze projekta. Ovom prilikom Kloštar Ivanić snažno nastavlja pokazivati svoje bogato iskustvo u provođenju socijalnih inicijativa kroz partnerstvo sa susjednim lokalnim jedinicama.

Projekt “Zaželi jednakost za sve” obuhvaća 96 korisnika (54 Ivanić-Grad, 18 Kloštar Ivanić i 24 Križ). Kroz projekt će se zaposliti ukupno 17 osoba (9 Ivanić-Grad, 3 Kloštar Ivanić i 4 Križ) koje će se brinuti o korisnicima, pružajući im neophodnu skrb i podršku u svakodnevnom životu.

Zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz europskih fondova, projekt je vrijedan gotovo 800.000 eura i planiran je za sljedeće tri godine. Osim što će pružiti neprocjenjivu pomoć osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, projekt također doprinosi jačanju lokalne zajednice i socijalnoj inkluziji.

Na radnom sastanku koji se održao danas, 7.2.20214. godine, sudjelovala je naša koordinatorica projekta Katarina Salopek uz gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Javora Bojana Leša, načelnika Općine Križ Marka Magdića, općinsku koordinatoricu projekta Općine Križ Mariju Vuksan i Sanju Mahovlić Vučinić direktoricu Razvojne agencije “IGRA” Ivanić-Grad.

 

Osnovne informacije o projektu “Zaželi jednakost za sve!”:

Ukupna vrijednost projekta: 792.000,00 eura.

Fond: Europski socijalni fond plus

Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027

Postotak sufinanciranja: 100%

Broj korisnika: 96 (54 Ivanić-Grad, 18 Kloštar Ivanić i 24 Križ)

Broj pružatelja usluga: 16 (9 Ivanić-Grad, 3 Kloštar Ivanić i 4 Križ)

Vrijeme trajanja: 36 mjeseci, 7.2.2024. – 7.2.2027.

 

Cilj Projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 96 osoba starijih od 65 godina i odraslih osobama s invaliditetom što će pridonijeti njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Glavna projektna aktivnost pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština uključuje zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine po pružatelju usluga, praćenje i kontrolu izvršenih usluga, nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, komunikaciju i vidljivost, upravljanje projektom i administracija i provedba radionica na temu podizanja svijesti za suzbijanje svih oblika diskriminacije.

U narednom razdoblju Općina Kloštar Ivanić će na svojim internetskim stranicama i putem drugih kanala obavještavanja informirati zainteresirane korisnike i pružatelje usluga o načinu izražavanja interesa za sudjelovanje u Projektu.