Odluka o obvezi rada Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji izvan redovnog radnog vremena radi pripreme, provjere i izrade popisa birača te popis lokacija za izdavanje potvrda za glasovanje za Predsjednika Republike Hrvatske. .pdf

Popis lokacija za izdavanje potvrda .pdf

 

Obavještavamo Vas da akciju prikupljanja krvi provodimo:

DAN

DATUM

MJESTO DARIVANJA

ADRESA

VRIJEME

PLANIRANI BROJ DDK

Ponedjeljak

16.12.2019.

Križ

Novoselec

Pučki dom

Vatrogasni dom

08,00-11,00

12,30 – 15,30

35

35

Utorak

17.12.2019.

Kloštar Ivanić

Graberje

Pučki dom

Restoran INA Naftaplin

08,00-11,00

12,30 – 15,00

20

25

Srijeda

18.12.2019.

Ivanić – Grad

Hotel Crosco, Park Rudlofa Perešina, Omladinska ulica

08,00-16,00

 

115

 

NAPOMENA:

P A U Z A     od 12,00 - 13,00 sati

 

Zahvaljujemo na razumijevanju i darovanoj krvi.

 

PONESITE OSOBNU ISKAZNICU!

 

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA

IVANIĆ-GRAD

I OPĆINSKA DRUŠTVA

KLOŠTAR IVANIĆ I KRIŽ

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provodi se uoči i tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana i u prvom redu joj je svrha sprječavanje zloporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.

Akcija će se provoditi od 13.12.2019.g. do 08.01.2019.g.

Aktivnosti policije tijekom akcije „Mir i dobro“

Preventivnom akcijom „Mir i dobro“ u blagdanskom razdoblju policija će pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava.
U cestovnom će prometu posebnu pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa i suzbijanju nezakonitog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza.
U svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, ali i podizanja razine opće sigurnosti građana, policijski će službenici kontaktirati predstavnike civilne vlasti na razini županija, gradova i općina, ravnatelje obrazovnih ustanova, kako bi se građane upozoravalo na opasnosti od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, raznih improviziranih sredstava kućne izrade.

Obzirom da najviše opasnosti građanima prijeti na mjestima njihova većeg okupljanja, pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“ te na primjereno ponašanje kao doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana, jer valja imati uvijek na umu da se nesreće ne događaju nekom drugom.
Činjenice i dosadašnja iskustva ukazuju da blagdansko raspoloženje u pretjeranoj mjeri potiče nerazboritu uporabu oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, što zna biti kobno, katkad s većim ili manjim posljedicama. Zato valja biti uvijek razborit i oprezan prije uporabe i inače dopuštenih sredstava.

• Kako biste bili razboriti i izbjegli neželjene posljedice, ne poklanjajte djeci, a ni drugima nešto od čega bi mogli stradati.
• Uvijek budite uzor svom djetetu, jer djeca petarde ne doživljavaju opasnima ako ih i vi koristite!
• Obvezno djecu poučite načinu rukovanja pirotehničkim sredstvima i mogućim posljedicama, jer baš njihova pogrešna uporaba često ima za posljedicu ranjavanje.
• Petarde nisu igračke. Najčešće su uzrokom ozljeda šaka i prstiju, lica i očiju. Riječ je o dubokim ozljedama u kombinaciji s opeklinama koje teško oštećuju funkcionalne dijelove šake, živce i tetive. Utjecaj topline eksplozije nakon nekoliko dana izaziva odumiranje tkiva pa su česte amputacije. Oči, pak, najčešće stradavaju od opeklina i čestica raketa ili petardi.
• Uvijek je bitno preventivno reagirati da bi se izbjegle nesreće, jer prilikom rukovanja oružjem i eksplozivom, najčešće stradavaju mlade, neiskusne i nestručne osobe. Prekomjerno konzumiranje alkohola čest je pratitelj i uzročnik takvih nesreća.
• Budite odgovorni i ne podcjenjujte dječju zainteresiranost za oružje, a ako ga posjedujete, čuvajte ga na, za djecu, nedostupnim i zaključanim mjestima!
• Djeco, ne dirajte nepoznate predmete, ne rastavljajte ih, ne pomičite ih! Zapazite li ih, odmah pozovite roditelje ili policiju!
• Najbolja preventiva je nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, jer blagdani se mogu proslaviti i drukčije - ljepše, ugodnije i, prije svega, svečanije.

 

 Na VII.International Majorette Christmas Open održanom 8.12.2019 .u Zagrebu   gdje je sudjelovalo 27 timova iz 5 zemalja Kloštranske mažoretkinje postigle su odlične rezultate.Na natjecanju su nastupale sa   8 koreografija  i osvojile  6 zlatnih ,1 srebrnu i 1 brončanu medalju;

  • Duo trio djeca - zlatna medalja
  • Mini formacija štap  mlađi kadeti - brončana medalja
  • Mini formacija štap stariji kadeti - srebrna medalja
  • Mini formacija štap juniori-zlatna medalja
  • Mini formacija štap seniori- zlatna medalja
  • Mini formacija batonflag juniori -zlatna medalja
  • Mini formacija batonflag seniori-zlatna medalja
  • Solo twirling juniori Jana Bočkaj - zlatna medalja

 

Na temelju ukazane potrebe saziva se sastanak Socijalnog vijeća koji će se održati dana 04.12.2019.g. (SRIJEDA) s početkom u 15:30 sati u izmještenom uredu Općine Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić – područni objekt vrtića.

.pdf

Sastanak Odbora za financije i proračun koji će se održati dana 03.12.2019. g.  (UTORAK) s početkom u 17:30 sati u izmještenom uredu Općine Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić – područni objekt vrtića.

.pdf

Umirovljenicima koji imaju prebivalište na području općine Kloštar Ivanić i primaju  mirovinu  u iznosu do 2.300,00 kn –uključivo sva  mirovinska primanja navedena  na odresku o isplati mirovine), isplaćivati će se božićnica u iznosu 100,00 kn.

Nezaposlenim osobama koje imaju prebivalište na području općine Kloštar Ivanić, koje su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave Ivanić-Grad do 25. studenog 2019. godine i koje nisu primatelji novčane naknade isplaćivati će se božićnica u iznosu 100,00 kn.

         Božićnice će se isplaćivati od 09.12. (ponedjeljak) do 13.12. (petak), radnim danom, u vremenu od 11:00 do 14:00 sati  u izmještenom uredu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić – područni objekt vrtića.

         Molimo sve da se pridržavaju navedenog vremena jer van navedenog vremena isplata neće biti moguća. 

Umirovljenici su obvezni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine iz prethodnog mjeseca, te će potpisati izjavu da je to jedini redoviti izvor prihoda.

Nezaposlene osobe obvezne su sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Ivanić-Grad.

Odluka općinskog načelnika .pdf

Sastanak Odbora za poduzetništvo, koji će se održati dana 03.12.2019. g. (UTORAK) s početkom u 15:30 sati u izmještenom uredu Općine Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić – područni objekt vrtića.

.pdf

Sastanak Odbora za odgoj i obrazovanje i dodjelu stipendija koji će se održati dana 02.12.2019. (ponedjeljak) s početkom u 18,00 sati u trenutno izmještenim prostorijama Općine Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić – područni objekt vrtića. 

.pdf

Stranica 1 od 123