Udruga „Mali princ“ od samih početaka djeluje u korist stvaranja okoline pristupačne osobama s invaliditetom koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica. Od 2007. godine započeli smo s uklanjanjem arhitektonskih barijera te uređivanja i poštivanja parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom u sklopu aktivnosti „Mobilnost i arhitektonske barijere“. Provođenjem ove aktivnosti dosad su ostvareni brojni pozitivni rezultati kako bi osobe s invaliditetom mogle što lakše i jednakopravno sudjelovati u svojoj lokalnoj zajednici.

Obilježena su parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom na području Ivanić-Grada oznakom „Ako ste uzeli moje mjesto hoćete li i moj invaliditet“, povećao se broj parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom, spušteni su rubnjaci na nogostupima, ugrađen je lift u Osnovnoj školi Đuro Deželić, izgrađena je pristupna rampa na ulazu u dvoranu Srednje škole „Ivan Švear“ itd. Radom Udruge na uklanjanju arhitektonskih barijera, lokalna zajednica je postala ravnopravna za život i sudjelovanje svih svojih građana i stanovnika, bez obzira na invaliditet i razvojne teškoće.

Na taj način, Udruga ostvaruje i neke od svojih temeljnih ciljeva prema Statutu, obavljajući djelatnosti poticanja pravnih i fizičkih osoba na prilagođavanje postojećih javnih i poslovnih objekata i površina te poštivanje zakonskih normi prigodom izgradnje novih objekata koji se koriste u javne i poslovne svrhe, a u cilju uklanjanja arhitektonskih barijera i omogućavanja mobilnosti i pristupačnosti.

Prilikom procjene aktualne problematike važna nam je suradnja s našim članovima i građanima, koji su aktivno uključeni u stvaranje ideja za podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom, te pozivamo sve građane u našoj lokalnoj zajednici da reagiraju ukoliko uoče nepravilnosti odnosno djelovanje koje nije u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 78/2013), koji možete pogledati na LINKU: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_06_78_1615.html, kako bismo uklanjanjem arhitektonskih barijera omogućili optimalnu uključenost osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu.

U skladu s tim, pozivamo sve zainteresirane građane da se uključe u našu aktivnost „Mobilnost i arhitektonske barijere“ te da nam pošalju svoje prijedloge oko uklanjanja arhitektonskih barijera na području grada Ivanić-Grada, te općina Kloštar Ivanić i Križ kako bismo ih dodali na našu listu prijedloga te ih proslijedili nadležnim tijelima, kako bi se građani s invaliditetom i smanjene pokretljivosti neometano kretali ulicama našeg Grada.

Sve prijedloge ili upite možete nam javiti u Stručnu službu Udruge na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 01/2829-033, radnim danom od 9.00 do 17.00 sati.

HVALA!

 

Preuzeto sa www.mali-princ.hr

Ivakop podsjeća sve korisnike usluge odvoza otpada s područja Općine Kloštar Ivanić i Općine Križ koji su zainteresirani za odvoz glomaznog otpada da mogu do 23. kolovoza 2019. godine podnijeti prijavu za odvoz istog putem:

  • e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • faksa na broj 2888-937
  • poštom na adresu sjedišta Ivakop d.o.o., Savska 50, 10310 Ivanić-Grad
  • osobno ili popuniti Zahtjev putem web aplikacije na stranici www.ivakop.hr

Molimo Vas da prilikom prijave obavezno navedete Vaš broj telefona, te po mogućnosti Vašu e-mail adresu kako bi Vas mogli kontaktirati i dogovoriti točan termin odvoza glomaznog otpada.

Stanarima stambenih zgrada koji prijave odvoz glomaznog otpada odlaganje će biti omogućeno putem spremnika postavljenih na najbližu lokaciju prigodnu za prilaz vozilom, a uz prethodnu našu obavijest o datumu postave.

Molimo Vas da s glomaznim otpadom ne odlažete:

građevinski otpad, salonitne ploče, komunalni i sitni otpad, tekući otpad, opasni otpad, otpad iz gospodarske djelatnosti, gume, elektroničke i električne aparate i uređaje.

Popis vrsta predmeta i tvari koji se smatraju glomaznim otpadom možete pronaći u Naputku o glomaznom otpadu (NN 79/2015) na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_07_79_1534.html

Molimo sve naše korisnike da dobro pročitaju dopis koji su dobili na kućne adrese, s popisom predmeta koji pripadaju glomaznom otpadu. Sve ono što ne pripada glomaznom otpadu neće biti odvezeno.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na telefon: 01/ 2888 938 i na e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Obavijest preuzeta sa www.ivakop.hr

Program na dan blagdana biti će održan na Trgu sv. Ivana:

15:00 - 02:00 Tamburaški sastav SVITA iz Vrbovca

19:00 - Ženski vokalni sastav „IVE“

21:00 – Krunoslav Kićo Slabinac.

 

Dana 15.08.2019. g. od 05:00 sati do 05:00 sati 16.08.2019. g. zatvara se za promet Trg Sv. Ivana te njemu prilazne ulice (nerazvrstane ceste), shodno Prethodnoj suglasnosti za zatvaranje prometa na dijelu županijske ceste ŽC 3074, izdanoj od Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, te skici prometnog rješenja.

 

Dodjela javnih površina na korištenje organizirana je na slijedeći način:

- od početka Ulice sv. Marije do Ul. M. Trnine: štandovi sa nabožnim predmetima, licitari, knjige, svijeće, slike, rukotvorine.

- od početka Trga sv. Ivana, Ul. Kralja Tomislava do Ul. M. Trnine: uslužne djelatnosti, prodaja sladoleda, sezonskog voća i povrća, ugostiteljske usluge (BEZ VLASTITE GLAZBE)

- dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić: zabavni park

- od početka Zagrebačke ulice do Naftaplinske: igračke, tekstil (odjeća i obuća), OPG, stari zanati, rukotvorine, tombole, obrtnici, udruge. 

 

U navedenu svrhu utvrđuju se blokadni punktovi na slijedećim lokacijama:

Školska ulica – Ul. A. Šenoe (kod ljekarne)

Zagrebačka ul. – Ul. I. Šveara

Ul. Sv. Marije – Ul. M. Trnine

Ul. kralja Tomislava – Obilaznica.

Preusmjeravanje prometa u svim prometnim pravcima vršiti će se odgovarajućom prometnom signalizacijom.

Utvrđuje se privremeni parkirališni prostor na slijedećim lokacijama: Obilaznica, dio Ul. Sv. Marije (do Ul. M. Trnine), Ul. kralja Tomislava, Babonićeva ulica, Švearova ulica, Ul. A. M. Reljkovića, Sportski park, prostor sajmišta i parkiralište kod groblja.

 

U svrhu osiguranja i održavanja javnog reda i mira u centru Kloštar Ivanića, a povodom blagdana Velike Gospe, nužno je buku iz ugostiteljskih objekata svesti na najmanju moguću mjeru kako buka ne bi ometala vjerske običaje vjernika, održavanje svetih misa i glavne procesije.

Na dan 15. kolovoza 2019. godine za vrijeme održavanja svetih misa i to od:

6,30 - 7,30 h

7,30 - 8,30 h

9,30 - 10,30 h

11,00 - 13,00 h (tada je svečana procesija sa čudotvornim kipom Majke Milosrđa i svečana  hodočasnička misa u crkvenom dvorištu uz svetište Majke Milosrđa koju predvodi biskup Ivan Milovan)

15,00 - 16,00 h (Euharistijsko klanjanje u svetištu)

16,00 - 17,00 h (Hodočasnička misa u svetištu) i

18,00 - 19,00 h (svečana procesija i večernja misa koju predvodi biskup Ivan Milovan).

Vlasnici ugostiteljskih objekata su dužni u svojim lokalima svesti buku na najmanju moguću mjeru, odnosno prekinuti s izvođenjem glazbe, kako ista ne bi ometala održavanje svetih misa.

Poštivanje javnog reda i mira nadzirati će djelatnici KLEMM SIGURNOSTI d.o.o. i komunalni redar Općine Kloštar Ivanić.

PREMA KALENDARU HRVATSKOG STRELJAČKOG SAVEZA DANA 03. – 04. KOLOVOZA, 2019. GODINE NA STRELJANI SD LIPOVEC U LIPOVCU LONJSKOM 120 B. ODRŽATI ĆE SE PRVENSTVA HRVATSKE U DISCIPLINI PARNI TRAP U KATEGORIJAMA VETERANA, SENIORA I JUNIORA.

 

PROGRAM NATJECANJA:

SUBOTA, 03.08.2019. 09:30 SATI, SVEĆANO OTVORENJE PH PARNI TRAP KATEGORIJA VETERANI

PODJELA ODLIČJA I ZAVRŠETAK NATJECANJA PREDVIĐEN ZA 14:00 SATI.

NEDJELJA, 04.08.2019. 09:30 SATI, SVEĆANO OTVORENJE PH PARNI TRAP KATEGORIJA SENIORI I JUNIORI

PODJELA ODLIČJA I ZAVRŠETAK NATJECANJA PREDVIĐEN ZA 16:00 SATI.

  Upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskih braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

 

                                        

                           NAČELNIK OPĆINE KLOŠTAR IVANIĆ

                                        OPĆINSKO VIJEĆE

                                     I JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL 

Institut za javne financije predstavio je 03.07.2019. g. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica, a istim je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.

Općina Kloštar Ivanić ostvarila je maksimalan broj bodova i osvojila priznanje za transparentnost općinskog proračuna.

Priznanje .pdf

  Prigodom proslave blagdana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Općine Kloštar Ivanić će zajedno sa Udrugama hrvatskih branitelja položiti vijenac na spomen obilježje hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću 05.08.2019. godine ( ponedjeljak) u 10,00 sati .

Pozivaju se svi građani Općine Kloštar Ivanić da nazoče  polaganju vijenca i na taj način dostojno obilježe Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja , te 24.obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

 

                                                      

                                                     OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ   

Na temelju članka 36. Zakona o koncesijama („Narodne novine“ br. 69/17.), na temelju članka 45. Zakona o komunalnom gospodarstvu („Narodne novine“ br. 68/18.), članka 3. Odluke o komunalnim djelatnostima na području Kloštar Ivanić („Glasnik Zagrebačke županije“ br.05/19.), članaka 27. Statuta Općine Kloštar Ivanić („Glasnik Zagrebačke županije“ br. 04/18.) i članka 56. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić(„Glasnik Zagrebačke županije“ br. 04/18.) Općinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić na 18. sjednici održanoj dana 05.07.2019. godine donijelo je odluku o davanju koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Kloštar Ivanić.

.pdf

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će larvicidno i adulticidno tretiranje  komaraca  na području Općine Kloštar Ivanić dana 22. srpnja u večernjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje u večernjim satima sa aparatima mobil-star i Swinfog, te izlaganjem granula larvidida, insekticidnim sredstvima III skupine na bazi  permetrina i temefosa.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno  djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u  konačnici rezultira smanjenjem populacije  komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta.

Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne  zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravlja RH.

 U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći naredni dan bez oborina.

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će larvicidno i adulticidno tretiranje  komaraca  na području Općine Kloštar Ivanić dana 18. srpnja u večernjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje u večernjim satima sa aparatima mobil-star i Swinfog, te izlaganjem granula larvidida, insekticidnim sredstvima III skupine na bazi  permetrina i temefosa.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno  djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u  konačnici rezultira smanjenjem populacije  komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta.

Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne  zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravlja RH.

 U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći naredni dan bez oborina.

Stranica 1 od 117